İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’de Kaplıca Tatili

Son güncelleme tarihi 8 Eylül 2020

Türkiye jeotermal kaynaklar açısından Dünya çapında hatırı sayılır bir yere sahiptir. İlk termal uygulamaların Roma döneminde soyluların özellikle de askerlerin rahatlaması ve tedavisi için kullanımı ile başlamıştır. Kaplıcaların faydalarını şöyle kısaca özetleyelim;

  • Solunum sistemi hastalıkları: Astım, kronik bronşit, alerjik üst solunum yolları hastalıkları,.
  • Cilt hastalıkları: Egzama, akne, sedef hastalığı.
  • Böbrek ve idrar yolları hastalıkları: Kronik sistit, kronik böbrek taşları, fonksiyonel yetmezlik.
  • Kas iskelet sistemi hastalıkları: Eklem hastalıkları, kireçlenmeler, yumuşak doku romatizmaları, bazı romatizmal hastalıklar
  • Kalp dolaşım sistemi hastalıkları: Kalp yetmezliği, dolaşım bozukluğu, hipertansiyon, arter hastalıkları.
  • Mide bağırsak hastalıkları: Mide hastalıkları, şeker hastalığı (diyabet), şişmanlık (obezite), gut, karaciğer yetmezliği tedavisi.

Şimdi de gelelim Türkiye’de nerelerde bu kaplıca sularına ulaşabiliriz:

TÜRKİYE’NİN KAPLICALARI

  1. AFYON BÖLGESİ

Lüks kaplıca arayışındaysanız burası tam size göre. 5 yıldızlı kaplıca otellerinin bol olduğu bir bilge burası. Çok fazla gezilecek yer olmasa da kafa dinlemek için tatil isterseniz çok güzel bir seçim olabilir.

Afyon’da nerede kalınır? Afyon’da Kaplıca Otelleri

Biz Korel Otelde kalmıştık. Kapalı havuz, açık havuz, kadın-erkek ayrı ve karma termal olmak üzere 5-6 tane havuzu var. Kaldığımız 5 yıldızlı oteller içinde yemekleri açık ara en iyi olan oteldi. Her akşam yemeğinde kalamar verilir mi 🙂 Afyon merkeze ve yakındaki AVM’ye dolmuşla gidebilirsiniz.
Afyon’da nerede kalınır için başka cevaplarımız da var. NG Afyon Wellness Spa, İkbal Termal, Oruçoğlu Termal Otel diğer 5 yıldızlı otellerden. Afyon’a kadar gitmişken Afyon sucuğu almadan dönmeyin.




BURSA KAPLICALARI

İstanbul’a yakınlığı, gezilecek tarihi yerlerin çokluğu ile kaplıca tatili için ideal bir bölge.

BURSA’YA NASIL GİDİLİR?

İstanbul’dan deniz otobüsü ile 95 dakikada Bursa’ya ulaşabilirsiniz. BUDO ve İDO’nun deniz otobüsleri var. Mudanya İskelesinden dolmuş ve otobüsle Çekirge’ye ulaşım var. Dilerseniz taksi ile de gidilebilir. 22 km uzaklıkta.

Bursa’da Kaplıca tatili için nerede kalınır?

Biz tarihi Kervansaray Otelde kaldık Kapalı yarı termal havuzu çok güzeldi. Soğuk havada bile havuzun kapalı bölümünden yüzerek cam ile ayrılmış açık havadaki kısmına geçebiliyorsunuz. Tarihi hamamı ise başka bir muhteşemdi. İnsan kendini sultan gibi hissediyor.

Bursa’da başka Kaplıca Otel Önerilerimiz; Merigold Thermal & Spa Hotel, Ramada Termal seçebileceğiniz lüks oteller arasında.

Biz Bursa’nın da altını üstüne getirdiğimiz için bunu detaylı olarak yazacağız.




DENİZLİ KAPLICALARI

Sadece travertenleri ile değil kaplıcaları ile de ünlüdür Denizli. Bunlardan en ünlüsü Karahayıt Kaplıcalarıdır. Pamukkale’ye 5 km uzaklıkta olan bu bölgeye havaalanından Havaş ile ya da otogardan minibüslerle ulaşabilirsiniz. Buraya gitmişken Pamukkale yazımıza da bakmayı unutmayın.

Denizli’de nerede kalınır? Denizli’de kaplıca otelleri

Biz Richmond Otelde kaldık. Kapalı kaplıca havuzu, Açık 3 farklı sıcaklıkta 3 havuzu ve açık normal havuzu ile her güne değişik seçenek sunabiliyor. İnsan o havuzdan öbürüne atlamak istiyor 🙂 Ayırca yemekleri de oldukça iyiydi.

Denizli’de kalınacak diğer kaplıca otelleri; Polat Thermal, Lycus River Hotel var ve bunlar 5 yıldızlı olanlar.  Kalabileceğiniz bir çok apart ve pansiyon da mevcut.

Denizli’de gezilecek yerler için Pamukkale yazımızı okuyabilirsiniz.

BOLU KAPLICALARI

Kaplıca otel yönünden çok fazla seçenek yok. Ama hem Abant Gölünü görelim hem de Yedigöller’e gideyim derseniz ki bizce kesinlikle yapılmalı. Abant Gölü’ne nasıl gidilir? Bolu’dan da Abant’a minibüs veya taksiyle ulaşabilirsiniz. Tabiat Parkında huzur bulacağınıza garanti veriyoruz. 🙂

Bolu’da nerede kalınmalı?

Biz Bolu Termal Otelde kalmıştık.

YALOVA KAPLICALARI

Yine İstanbul’a yakınlığı için hafta sonu kaçamağı olarak bile tercih edilebilen bir bölge. 5 yıldızlı otel de, küçük pansiyonlar da bulabilirsiniz. Şöyle küçük bir sorun var ki kaplıcalar Yalova merkezin 15 km kadar dışında. Otobüs veya taksi ile ulaşım kolayca sağlanıyor ama.




Yalova’da nerede kalınır?

Biz Thermalium Wellness Park Hotel’de kalmıştık. Otel tepede kaldığı için müthiş bir manzara eşliğinde havuza giriyorsunuz.

Başka önerilerimiz ise; Limak Thermal Boutique Hotel, Thermal White Tuana, Black Bird Thermal de iyi seçenekler arasında.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

Mission News Theme by Compete Themes.